vinylbehang textiel

Behang informatie

Behang informatie

Soorten behang

Naadloos behang

Naadloos behang voor elke wand, in alle mogelijke afmetingen. Met het naadloos behang van PosterJunkie maak je een wand weer helemaal als nieuw. Het behang is gemaakt van het milieuvriendelijke SanoTex. Door de dekkende blauwe achterkant van SanoTex komen de kleuren van de print extra fraai tot z’n recht en zijn de witte gedeeltes op het doek ook echt wit. Het materiaal scheurt en kreukt niet, is eenvoudig schoon te maken en krasvast. Daarnaast is Sanotex UV-licht bestendig waardoor de prints niet verkleuren door de zon en is het dankzij de B1-brandcertificering brandvertragend.

naadloos sanotex behang

Vliesbehang

Wil je een mooi behang op je muren, maar wil je dit graag snel en eenvoudig voor elkaar hebben? Dan kun je het beste vliesbehang kopen! Vliesbehang heeft namelijk geen inweektijd nodig, waardoor je snel je hele muur kunt behangen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met een behangtafel, omdat de lijm direct op de muur gesmeerd kan worden. Het vliesbehang wordt geleverd op rollen van 80 cm breed.

vliesbehang

Vinyl behang

Vinylbehang heeft heel veel voordelen. Je kunt met dit behang heel gemakkelijk zelf behangen met de juiste behanglijm geschikt voor zwaarder behang. Deze lijm kan je eventueel bij je bestelling toevoegen op de productpagina’s van een behangontwerp. Vinylbehang is goed te verwijderen van de muur. Bovendien kan je vinylbehang vochtig afnemen, ideaal wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Vinylbehang heeft of een toplaag van vinyl of bestaat helemaal uit dit materiaal. Daardoor kan het tegen een vochtig doekje of wat spatwater. Dat is ook de reden waarom je voor je keuken en badkamer ook zou kunnen kiezen voor vinylbehang. Al het vinyl behang wordt geleverd op rollen van 80 cm breed.

Met textiellook

De toplaag van het vinylbehang heeft bij deze optie een canvas textiel look.

Met lederlook

De toplaag van het vinylbehang heeft bij deze optie een lederstructuur.

Aandachtspunten behangen

Zorg er voor dat je voor het behangen goed de dimensies van de muur die je wilt gaan behangen bekijkt. Lopen er bijvoorbeeld bepaalde muren of het plafond scheef? In dat geval moet je er rekening mee houden dat je het behang niet strak tegen de randen aan zet bij het starten maar een stuk marge overhoudt. Deze marge kan je dan gemakkelijk weer wegsnijden wanneer je het behang op de muur hebt zitten.

Sommige ontwerpen hebben een onderwerp dat gecentreerd op het behang staat. Als je dit ontwerp ook mooi gecentreerd op jouw muur wilt hebben moet je er dus voor zorgen dat je aan alle zijden even veel marge overhoudt wat je na het behangen weg kunt snijden. Heb je bijvoorbeeld een ontwerp op het oog van 250 cm hoog en 400 cm breed, maar is je muur 360 cm breed? Zorg er dan voor je dat je aan weerszijden 20 cm speling overhoudt zodat het ontwerp (zoals bijv. de Classy Lion) netjes in het midden blijft staan.

Behang accesoires

Je kunt tijdens het bestellen van het behang accesoires kiezen om toe te voegen aan jouw bestelling zodat je direct aan de slag kunt wanneer je jouw bestelling ontvangt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor behanglijm, een rakel met vilt en primer.

Behanglijm

Voor al het behang dat je bij PosterJunkie kunt vinden heb je speciale behanglijm nodig voor medium tot zwaar behang. Uiteraard is dit ook te vinden in de lokale bouwmarkt maar je kunt het ook direct toevoegen aan jouw bestelling. In tegenstelling tot traditionele behanglijmen hoef je deze behanglijm niet eerst te mengen met water en vervolgens te wachten totdat het klaar voor gebruik is. Als tijd een bepalende factor is, dan zit je goed met deze behanglijm. De droogtijd is 2 tot 4 uur. Voor een oppervlakte van 4 tot 7 m2 heb je ongeveer 1 liter lijm nodig. Bovendien is de lijm reukloos en 12 maanden houdbaar. Bewaar voor een optimaal product de goed gesloten emmer vorstvrij en bij voorkeur op kamertemperatuur.

Rakel met vilt

Rakels met vilt zijn erg handig voor het perfect aanbrengen van bijvoorbeeld Sanotex en andere zwaardere wandbekleding. Dankzij de universele eigenschappen maakt deze rakel de montage een stuk makkelijker. Zeker omdat de ergonomisch uitgevoerde kunststof rakel een softgrip handgreep heeft. Daarbij is dit hulpmiddel uitgevoerd met een roestvrijstalen blad met wolvilt. Dankzij het vilt laat de rakel geen beschadigingen op de prints achter.

Primer

Deze behang primer is een diep indringend voorstrijkmiddel voor (sterk) zuigende ondergronden, zoals gips, pleister-, saus- en stucwerk, cement en beton. De basis van deze primer bestaat uit een watergedragen dispersie van polyvinylacetaat. Deze voorstrijk is de ideale combinatie met de behanglijm.

Je kunt de Behang primer direct gebruiken voor bijna alle behang toepassingen. Het zorgt ervoor dat het behang beter hecht, maar ook beter afstripbaar is. Soms wordt ook geadviseerd om behang te verdunnen met water en dit als primer te gebruiken. Het voordeel van deze kant-en-klare primer is dat je altijd de goede verhouding hebt. Zo weet je zeker dat je de ondergrond op de juiste manier hebt voorbehandeld.